filtri specijalni

 

        
       FILTRIspecijalni FILTRI

  Voda  in  MIKRO PLASTIKA  FILTRI
rešitve podjetja - 
PLANETCARE
 

POVPRAŠEVANJE & CENIKFILTRIRNE NAPRAVENazaj na IZDELKI            Filtri INOX       FILTER PLATNA in  FILTER VREČE
 

LASTRATECH sodeluje z organizacijo PlanetCare  , ki uvaja novo tehnologijo in tehnične rešitve za čistejšo vodo s filtri za pobiranje  mikroplastike iz vode v pralnih sistemih, ki gredo v odpadne vode nato v reke ,morja, oceane v živalske organizme in človeka. Mikroplastika je sedaj že povsod.

 

dr.Miha Vrhovec je del ekipe
PLANETCARE ki uvaja novo tehnologijo mikro filtriranja
vode iz pralnih sistemov

  

Dr. Miha Vrhovec je stopil v stik z menoj v letu 2018.
Z svojo strokovnostjo je takoj name naredil vtis. Je strokovnjak in z njegovo tehnično podlago in vizijo  sva takoj našla skupne cilje in rešitve pri tehničnih problemih reševanja izdelave opreme za prototipe naprav za filtriranje v pralnih sistemih. To tehnologijo so razvili in jo predstavili  v podjetju PLANETCARE.
 
Ko sem se sam poglobil v problematiko, ki nastaja pri pranju tekstilnih vlaken in posledic kaj se dogaja potem z temi odpadnimi vodami iz pralnih naprav , se kot posameznik čutim dolžnega, da pomagam z vsem svojim znanjem na segmentu, ki ga poznam. Priznam, prej nisem niti pomislil, kaj se dogaja z delci mikro plastike, ki nastajajo  pri pranju perila v pralnem stroju.

Problematiko odstranjevanja mikrovlaken in čiščenja vode se je  dr. Vrhovec pri PLANETCARE  lotil zelo temeljito in strokovno. Z njegovo vizijo in idejami ,ki jih plasirajo na trg smo se tudi sami zavedali problematike, ki jo modni tekstilni sektor preko proizvodov in kasnejše uporabe povzroča naravi. Mikroplastika je že povsod, tudi v citoplazmi v celicah  organizmov ki živijo v vodi.

Njegove ideje  so pripeljale do tehničnih rešitev, sami pa smo sodelovali  pri tehnični  izdelavi prototipov filter ohišij. 
Organizacija PlanetCare z  njihovo strokovno ekipo testirajo in plasirajo tehnične rešitve odstranjevanja mikro in nano delcev iz vode v pralnih sistemih po vsem svetu. Poleg evropskega trga so   zastopani na ameriškem trgu, prisotni so na strokovnih sejmih sodelujeno z svetovno znanimi inštitucijami  in ponosni smo, da lahko sodelujemo z  ekipo PLANETCARE.ORG
Tudi sami se trudimo  dodati svoj del k  reševanju problema  odstranjevanja mikroplastike v svetovnih vodah.

Hvala  ekipi PLANETCARE- ne sme nam biti vseeno .


LASTRATECH d.o.o.
Gregor Rakovec dipl.ing.str.

 

 

 

 

 

     
 
 
 

  FILTRIRNE NAPRAVE    Filtri INOX Filtri POLIPROPILEN

 

[ Nazaj ]            [ Izdelki ]    [ Lokacija ]              [ Novosti ]       [ Uporabne info. ]            [ E-Mail ]   

 

LASTRATECH d.o.o. , Rakovica 28, 4201 Zg.Besnica   - SI                          tel: 00386 4 250 66 30          fax:  00386 4 250 66 30,         gsm:  00386  41 642 63